Wachttijden

 

Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen bij uw psychische klachten. Er is echter veel vraag naar onze zorgverlening waardoor er een wachtlijst is. Iedere maand actualiseren wij de wachttijden hier op onze website. Bij de aanmeldwachttijd ziet u hoeveel weken u moet wachten tussen aanmelding en uw intakegesprek. Bij de behandelwachttijd ziet u hoe lang u moet wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van uw behandeling.

 

  Aanmeldwachttijd: 2 weken 

  Behandelwachttijd: 10 weken

  

De feitelijke wachttijd kan hiervan afwijken als gevolg van uw specifieke situatie, conditie, keuzes en wensen. De aangegeven wachttijden zijn indicaties en gebaseerd op een gemiddelde van hoe lang patiënten in de afgelopen twee maanden hebben gewacht. De wachttijd is niet diagnose afhankelijk en verschilt niet per zorgverzekeraar.  

 

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact op nemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).           

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons secretariaat.